Terapianavigaattori
 
Notifications
Clear all

Terapianavigaattori

2 Posts
1 Users
1 Likes
649 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 2160
Topic starter  

Tervetuloa käyttämään Terapia­navigaattoria!

Tässä kyselyssä kartoitetaan sinun elämäntilannettasi sekä ongelmia tai vaikeuksia, joita olet saattanut kokea. Näitä tietoja kootaan, jotta sinut voidaan ohjata sopivimman avun/tuen pariin.

Huomioi seuraavat asiat:

-Terapianavigaattori täytetään anonyymisti. Älä kirjoita vastauksiin esimerkiksi nimeä, henkilötunnusta tai mitään yhteystietojasi.
-Varaa aikaa täyttämiseen 20–30 minuuttia. Vastauksia ei voi tallentaa kesken täyttämisen.
-Ota talteen henkilökohtainen koodi, jonka saat täytettyäsi Terapianavigaattorin loppuun. VINKKI! Ota koodista kuvakaappaus tai kuva puhelimellasi.
-Toimita koodi terveydenhuollon ammattilaiselle, joka tarkastelee Terapianavigaattorin tuloksia kanssasi. Koodi toimii yhden kuukauden ajan.

https://www.terapianavigaattori.fi/

Löysin linkin Terapianavigaattoriin oman hyvinvointialueeni nettisivustolta. Kokeilin, ja on kätevä. Tuloksista saadun koodin voi sellaisenaan lähettää verkossa, tai kertoa sen esim. puhelimitse varatessaan aikaa terveydenhuoltoon. Ei tarvitse selitellä ja kuvailla oireita, koska Terapianavigaattori tekee alustavan mutta samalla perusteellisen oirekartoituksen valmiiksi.

Poistin toiseen kirjoittajaan kohdistuneen allekirjoitukseni, koska se oli aivan hirveä.


   
Anrika reacted
Quote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 2160
Topic starter  

Minulle esitettiin kysymys: "mitä hyötyä terapianavigaattorin käyttämisestä on, kun psykoterapiaa ei kuitenkaan saa, vaan korkeintaan viisi kertaa jotakin keskusteluapua?"

Vastaan kysymykseen täälläkin, koska se on mielestäni asiallinen ja aiheellinen. Kyseinen Terapianavigaattori ei ole tarkoitettu psykoterapiatarpeen vaan hoidon tarpeen kartoittamiseen. Hoitoa ovat myös lääkärissä käymiset ja esimerkiksi viiden kerran keskusteluapu vaikkapa terveysaseman terveydenhoitajan tai psykiatrisen sairaanhoitajan luona, tai kolmannen sektorin palvelussa. Se voi jossakin tilanteessa jollekin olla juuri sitä hoitoa, jota hän tarvitsee.

Oleellista navigaattorissa on, että se auttaa heitä/meitä, joilla on esim. mt-ongelmien vuoksi vaikeuksia kuvata tuntemuksiaan ja selittää kenellekään, miksi tarvitsisi apua ja hoitoa.

Poistin toiseen kirjoittajaan kohdistuneen allekirjoitukseni, koska se oli aivan hirveä.


   
ReplyQuote
Share: