Päivystysapu 116117
 
Notifications
Clear all

Päivystysapu 116117

5 Posts
3 Users
1 Likes
151 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 1622
Topic starter  

Päivystykseen?
Päivystysapu 116117 auttaa

Päivystysapu 116117 on hyvinvointialueesi järjestämä neuvontapalvelu, joka neuvoo äkillisissä terveysongelmissa.

Soita Päivystysavun numeroon 116117 ennen päivystykseen hakeutumista. Päivystysavussa terveydenhuollon ammattilaiset kertovat, vaatiiko tilanteesi käynnin päivystyksessä. Mikäli tilanteeseesi riittää itsehoito, saat luotettavat itsehoito-ohjeet kätevästi, vaikka kotisohvalle.

Palvelu on käytössä kaikkialla Suomessa, lukuun ottamatta Lappia ja Ahvenanmaata.

Puhelu on maksuton. Ulkomaisesta liittymästä soitettaessa operaattorisi saattaa periä puhelusta maksun.

Päivystysapu palvelee kiireellisissä terveysongelmissa 24/7. Päivystysavun toiminnassa on alueellisia eroja, tarkista oman alueesi ohjeistus valitsemalla alue.

https://116117.fi/


   
Quote
Anrika
(@anrika)
Illustrious Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 1508
 

Hyvä kun laitoit. Olen joskus tuonne soittanut ja saanut apua ja joskus myös äärimmäisessä hädässä, pahassa psykoosissa ja sieltä ei vastattu. Jos on lähete päivystykseen, silloin ei tarvitse soittaa.


   
ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 1622
Topic starter  

Minulle numero oli löytö, joka toivottavasti toimii, jos tai kun tulee tarvetta. Se on helppo muistaakin, joten tietää mihin soittaa ilman, että joutuu haeskelemaan paikallista puhelinnumeroa jostakin ties mistä ennen kuin pääsee kysymään neuvoa. Vähän kuin hätänumero, joka sekin on valtakunnallinen.


   
Anrika reacted
ReplyQuote
Plom
 Plom
(@plom)
Reputable Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 273
 

Meillä on jo Päijät sote- sovellus , jossa kännyllä saa yhteyden päivystykseen, diagnoosin oireiden ja tarvittaessa kuvan perusteella sekä lääkitykseen reseptin. Borrelioosiini tuli näin hyvin apu.


   
ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 1622
Topic starter  

Kuulostaa hyvältä.

Tuo otsikossa kerrottu puhelinnumero on sillä tavoin kätevä, että se (toivottavasti) toimii valtakunnallisesti. Ja se toimii niin, että kuka tahansa mistä tahansa voi soittaa siihen; ei tarvita sovelluksia tai muuta vastaavaa. Oikeasti kuin hätänumero, mutta siihen soitetaan vain pienemmässä hädässa ja huolen liittyessä terveyteen/sairauteen.


   
ReplyQuote
Share: