FinFami isien tuken...
 
Notifications
Clear all

FinFami isien tukena

3 Posts
1 Users
0 Likes
115 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 1622
Topic starter  

https://finfami.fi/isientukena/

Finfami Uusimaan vapaaehtoistoimijana olen kovasti ilahtunut nähdessäni, miten aktiivisesti ainakin uusmaalaiset isät (ja myös miehet puolison roolissa) tulevat mukaan omaistapaamisiin. Sairastuneille lapsille on erittäin tärkeää se, että heidän isänsä eivät sulje heidän psyykkisiä sairauksiaan pois mielestään, vaan kohtaavat ne. Kaiken ikäisillä lapsilla on oikeus tulla isiensä silmissä nähdyiksi ja hyväksytyiksi sellaisina kuin ovat - sairauksineen. Ehkä vahvin merkki isän hyväksynnästä on hänen hakeutumisensa vertaistuen piiriin saamaan tietoa ja oppimaan uutta. Ja taistelemaan omaa tietämättömyyttään ja ennakkoluulojaan vastaan samoja asioita kokeneiden omaisten kanssa.

Esittelen tässä samalla yhden Vuoden isän 2023. Matti Väliahdet, joka on yksinhuoltajana ja omaishoitajana hoitanut Down-lastaan yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

" Matti Väliahdet (84) on yksinhuoltajaisä ja isoisä. Väliahdetilla on neljä lasta, joista nuorimman omaishoitajana hän toimi yli 30 vuoden ajan, siitä saakka, kun lapsen äiti menehtyi. Omaishoitajuus loppui pari vuotta sitten, kun lapsi pääsi tuetun asumisen yksikköön. Omaishoitajuuden ohella hän on toiminut isänä kaikille lapsilleen tasavertaisesti. Väliahdetin palkitsemiseen vaikuttivat hänen esimerkkinsä turvallisesta ja läsnä olevasta isyydestä. Hän on myös aktiivisesti mukana paikallisessa yhdistystoiminnassa."

https://valtioneuvosto.fi/-/1271139/vuoden-isa-palkinto-kolmelle-isalle


   
Quote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 1622
Topic starter  

Isien tukena -kampanjan tukijat:

https://isientukena.fi/tukijat/


   
ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 1622
Topic starter  

Isänpäivän ehtoon kunniaksi ajatuksia isyydestä, kirjoittanut T.T. Purontaka:

Ajatus isille

Painissa painii mies eikä housut"

Oma poikani sairastui vakavasti n. 12-vuotiaana vuonna 2000 heti avioeron jälkeen. Tiedän miten raskasta se muulle perheelle on pitkine hoitoineen ja terapiaryhmineen, kun kyseessä on sairaus, jonka rippeitä kantaa mukanaan vieläkin.

Olemme avautuneet asiasta vuosien saatossa julkisuudessa. Tiedän mistä puhun ja olen käytettävissä parhaani mukaan, kun tarvetta on – etenkin kun olen nyt heti Äitini pois menon jälkeen itse vakavasti sairastunut syöpään.

Voimalauseeni on “painissa painii mies eikä housut". Vaikka ulkokuori ois millainen tahansa, ihmisen sielu/sisin kantaa. Se mitä tunnet sydämessäsi, kantaa elämässä niin hyvässä kuin pahassa. Rakkaus on suurin voimavara. Kun sitä saa, sitä voi myös antaa. ❤️

-T.T. Purontaka-

https://isientukena.fi/portfolio/t-t-purontaka/


   
ReplyQuote
Share: