"Lääkkeiden saatavu...
 
Notifications
Clear all

"Lääkkeiden saatavuus ja logistiikka"

4 Posts
3 Users
0 Reactions
1,604 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 2324
Topic starter  
"Me potilaat olemme tottuneet ajattelemaan, että tarvitsemansa lääkkeen saa kuin 'apteekin hyllyltä'. Mistä kaikesta lääkeyhtiöiden on huolehdittava, että näin tosiaan on? Mistä uutisiinkin nousseet lääkkeiden saatavuusongelmat johtuvat ja kuinka niihin on Suomessa varauduttu?
 
EUPATI Suomen webinaarissa 26.4. klo 17-18 lääkkeiden saatavuudesta on puhumassa Heikki Bothas, toiminnanjohtaja, Rinnakkaislääketeollisuus ry. Lääketukkukaupan vastuunalainen johtaja, proviisori Petra Vuorinen (SAM Nordic Oy) kertoo puolestaan webinaarin loppupuolella kiinnostavan esimerkin haastavasta radiolääkkeiden logistiikasta.
 
Webinaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tallenne on ilmoittautuneiden katsottavissa kuukauden ajan webinaarin jälkeen.
Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3md26km
Lämpimästi tervetuloa!
Lisätiedot info@fi.eupati.eu tai 045-1046509/Marketta Liljeström
 
Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää EUPATI Suomen toimintaa. Lisätietoja tukijoista ja EUPATI Suomesta löytyy verkkosivuiltamme fi.eupati.eu."
 

Poistin toiseen kirjoittajaan kohdistuneen allekirjoitukseni, koska se oli aivan hirveä.


   
Quote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 2324
Topic starter  

Aihe on ajankohtainen ja tärkeä, koska lääkkeiden saatavuusongelmat ovat nyky-Suomessa totista totta. Niiden alkaessa näytti siltä, että saatavuus kangertelee vain käsikauppalääkkeissä, tai helposti rinnakkaisvalmistein korvattavissa reseptilääkkeissä. Mutta yhä enemmän tulee tilanteita, joissa oikeasti korvaamaton lääke on apteekeista loppu, eikä tukkukaan välttämättä tiedä, milloin saadaan lisää...

Syöpäpotilaiden ongelmat ovat lääkkeiden saatavuuden suhteen samanlaisia kuin mielenterveyspotilaiden (sairaus pahenee ilman toimivaa lääkitystä), joten ajattelen asian - mahdollisen lääkepulan - koskettavan meitä kaikkia.

Poistin toiseen kirjoittajaan kohdistuneen allekirjoitukseni, koska se oli aivan hirveä.


   
ReplyQuote
Golddigger
(@golddigger)
Eminent Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 24
 

Joo lääkäri sano mulle että varautuminen kriiseihin on turhaa koska tää ei oo mikään Syyria. Tämä taphtui siis n. 10 vuotta sitten. Näkymät on muuttuneet. Pyrin keräämään lääkkeitä varastoon.

Harmi vaan että apteekista ei saa Kelan kustantamana lääkkeitä muuta kun sen mitä reseptiin on kirjattu. Ainut vaihtoehto on aina kysyä apteekkarilta, kun hakee lääkkeitä, että milloin on eka päivä milloin voi saada taas lääkkeet kelakorvauksen kanssa. Ja merkata toi päivämäärä kalenteriin. Ja hakea uusi satsi juuri tuona päivänä. Näissä saa aina sen 2 viikon lääkkeet säilöttyä varmuusvarastoon.

Tosin kannattaa sitten huomioida myös lääkkeiden viimeiset käyttöpäivämäärät. Rupesin miettimään miksi on nyt ruvennut väsyttämään helvetisti päivisin. No tarkistin Abilifyn päivmäärän siitä lääkelevystä; olen käyttänyt lääkkeitä joista viimeinen käyttöpäivämäärä mennyt umpeen 2,5 vuotta sitten. Eli niitä kannattaa seurailla.

 


   
ReplyQuote
Plom
 Plom
(@plom)
Reputable Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 407
 

No ainakin Zolmistad on ollut pois apteekkien hyllyistä enimmäkseen tämän vuoden ajan. Eli saatavuus mättää.

 


   
ReplyQuote
Share: