"Lääkkeiden saatavu...
 
Notifications
Clear all

"Lääkkeiden saatavuus ja logistiikka"

2 Posts
1 Users
0 Likes
215 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 997
Topic starter  
"Me potilaat olemme tottuneet ajattelemaan, että tarvitsemansa lääkkeen saa kuin 'apteekin hyllyltä'. Mistä kaikesta lääkeyhtiöiden on huolehdittava, että näin tosiaan on? Mistä uutisiinkin nousseet lääkkeiden saatavuusongelmat johtuvat ja kuinka niihin on Suomessa varauduttu?
 
EUPATI Suomen webinaarissa 26.4. klo 17-18 lääkkeiden saatavuudesta on puhumassa Heikki Bothas, toiminnanjohtaja, Rinnakkaislääketeollisuus ry. Lääketukkukaupan vastuunalainen johtaja, proviisori Petra Vuorinen (SAM Nordic Oy) kertoo puolestaan webinaarin loppupuolella kiinnostavan esimerkin haastavasta radiolääkkeiden logistiikasta.
 
Webinaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tallenne on ilmoittautuneiden katsottavissa kuukauden ajan webinaarin jälkeen.
Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3md26km
Lämpimästi tervetuloa!
Lisätiedot info@fi.eupati.eu tai 045-1046509/Marketta Liljeström
 
Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää EUPATI Suomen toimintaa. Lisätietoja tukijoista ja EUPATI Suomesta löytyy verkkosivuiltamme fi.eupati.eu."
 

   
Quote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 997
Topic starter  

Aihe on ajankohtainen ja tärkeä, koska lääkkeiden saatavuusongelmat ovat nyky-Suomessa totista totta. Niiden alkaessa näytti siltä, että saatavuus kangertelee vain käsikauppalääkkeissä, tai helposti rinnakkaisvalmistein korvattavissa reseptilääkkeissä. Mutta yhä enemmän tulee tilanteita, joissa oikeasti korvaamaton lääke on apteekeista loppu, eikä tukkukaan välttämättä tiedä, milloin saadaan lisää...

Syöpäpotilaiden ongelmat ovat lääkkeiden saatavuuden suhteen samanlaisia kuin mielenterveyspotilaiden (sairaus pahenee ilman toimivaa lääkitystä), joten ajattelen asian - mahdollisen lääkepulan - koskettavan meitä kaikkia.


   
ReplyQuote
Share: