Aihe on ajankohtainen ja tärkeä, koska lääkkeiden saatavuusongelmat ovat nyky-Suomessa totista totta. Niiden alkaessa näytti siltä, että saatavuus kangertelee vain käsikauppalääkkeissä, tai helposti rinnakkaisvalmistein korvattavissa reseptilääkkeissä. Mutta yhä enemmän tulee tilanteita, joissa oikeasti korvaamaton lääke on apteekeista loppu, eikä tukkukaan välttämättä tiedä, milloin saadaan lisää...
Syöpäpotilaiden ongelmat ovat lääkkeiden saatavuuden suhteen samanlaisia kuin mielenterveyspotilaiden (sairaus pahenee ilman toimivaa lääkitystä), joten ajattelen asian - mahdollisen lääkepulan - koskettavan meitä kaikkia.
Joo lääkäri sano mulle että varautuminen kriiseihin on turhaa koska tää ei oo mikään Syyria. Tämä taphtui siis n. 10 vuotta sitten. Näkymät on muuttuneet. Pyrin keräämään lääkkeitä varastoon.
Harmi vaan että apteekista ei saa Kelan kustantamana lääkkeitä muuta kun sen mitä reseptiin on kirjattu. Ainut vaihtoehto on aina kysyä apteekkarilta, kun hakee lääkkeitä, että milloin on eka päivä milloin voi saada taas lääkkeet kelakorvauksen kanssa. Ja merkata toi päivämäärä kalenteriin. Ja hakea uusi satsi juuri tuona päivänä. Näissä saa aina sen 2 viikon lääkkeet säilöttyä varmuusvarastoon.
Tosin kannattaa sitten huomioida myös lääkkeiden viimeiset käyttöpäivämäärät. Rupesin miettimään miksi on nyt ruvennut väsyttämään helvetisti päivisin. No tarkistin Abilifyn päivmäärän siitä lääkelevystä; olen käyttänyt lääkkeitä joista viimeinen käyttöpäivämäärä mennyt umpeen 2,5 vuotta sitten. Eli niitä kannattaa seurailla.
No ainakin Zolmistad on ollut pois apteekkien hyllyistä enimmäkseen tämän vuoden ajan. Eli saatavuus mättää.