"Klotriptyl ja Limb...
 
Notifications
Clear all

"Klotriptyl ja Limbitrol-valmisteiden tuotannot lopetetaan"

3 Posts
1 Users
0 Reactions
562 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 2324
Topic starter  

16.5.2023

Migreenin estolääkkeinä käytettyjen yhdistelmävalmisteiden Klotriptylin sekä Limbitrolin tuotannot lopetetaan. Vaikuttavat aineet molemmissa valmisteissa ovat amitriptyliini ja klooridiatsepoksidi.

Klotriptyl -valmisteen myyntiluvan haltijan Orion Corporation kertoo, että valmisteen tuotanto joudutaan lopettamaan tuotannollistaloudellisista syistä. Klotriptyl-valmisteen on arvioitu riittävän vuoden 2023 loppuun saakka.

Orion Corpration suosittelee potilaita olemaan hyvissä ajoin yhteydessä hoitavaan tahoon lääkityksen jatkosuunnitelman osalta. Suoraan korvaavaa valmistetta ei ole suunnitteilla Klotriptylin tilalle. Orion Corprationin mukaan Klotriptyl mite -valmisteen valmistusta pystytään kuitenkin jatkamaan. Vaikuttavat aineet ovat molemmissa samat, mutta pitoisuudet eroavat jonkin verran.

Viatris Oy ilmoitti myös Limbitrol-valmisteen poistumisesta pienen menekin vuoksi. Limbitrolin poistumisen varmisti Klotriptyl mite -valmisteen säilyminen. Limbitrolin poistumisen aikataulu ei ole selvillä, mutta sen saatavuushäiriöt ovat jatkuneet maaliskuusta asti.

https://migreeni.org/klotriptyl-ja-limbitrol-valmisteiden-tuotannot-lopetetaan/

Poistin toiseen kirjoittajaan kohdistuneen allekirjoitukseni, koska se oli aivan hirveä.


   
Quote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 2324
Topic starter  

Tyrmistyttävä uutinen meille, jotka tarvitsemme kyseisiä valmisteita, joita ei ole korvattavissa millään muulla lääkkeellä.

Hyvä uutinen on, että Limbitrolia 'vastaava' Klotriptyl mite kuitenkin säilytetään tuotannossa. Se ei ole Limbitrolin rinnakkaisvalmiste, mutta vaikuttavat aineet ovat samat kuin Limbitrolissa.

Sen sijaan Klotriptylin tarvitsijat jäävät vaille käyttämäänsä lääkettä, jos ei jokin toinen lääkefirma ota sitä tuotantoonsa.

Artikkelissa puhutaan kyseisistä lääkkeistä migreeninestolääkkeinä, mutta niitähän käytetään moniin muihinkin tarkoituksiin. Minulla Klotriptyl mite/Limbitrol on toiminut jo joitakin vuosikymmeniä niin fibromyalgian hoidossa kuin vakavaan depressioon liittyvän ahdistuneisuuden ja univaikeuksien lievittäjänä. Entisenä migreenipotilaana en ole edes tiennyt saman lääkkeen toimivan myös migreenin estäjänä.

Aikoinaan Limbitrol vaihdettiin Klotriptyl miteen omasta toivomuksestani, koska Limbitrolin kohdalla oli toistuvia 'tuotantovaikeuksia'. Ainakin koko 2000-luvun. Vuoden 2022 loppupuolella törmäsin siihen, että Klotriptyl mite oli 'tukusta loppu', eivätkä apteekit tienneet, milloin sitä taas saataisiin. Hieno homma, jos lääkefirma on nyt päättänyt asioista niin, että Klotriptyl miteä valmistetaan jatkossaksin. Uskon päätöksestä olevan apua niillekin, jotka ovat tarvinneet Klotriptyliä.

Olen vuosien varrella ihmetellyt, mikseivät Limbitrol ja Klotriptyl mite ole rinnakkaisvalmisteita keskenään. Nyt luulen tietäväni: ne ovat saman lääkefirman tuotteita.

 

Poistin toiseen kirjoittajaan kohdistuneen allekirjoitukseni, koska se oli aivan hirveä.


   
ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 2324
Topic starter  

Tässä Klotriptylin ja Limbitrolin/Klotriptyl miten erot: KLOTRIPTYL tabletti, kalvopäällysteinen 10,8/10 mg, KLOTRIPTYL MITE tabletti, kalvopäällysteinen 12,5/5 mg.

https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=492

Limbitrol eroaa Klotriptyl mitesta myös siinä että vaikuttavat aineet on pakattu kapselimuotoon. Klotriptylin tarvitsijat kenties siirtyvät mite-muotoon, jossa amitriptyliiniä on enemmän ja bentsodiatsepiinia vähemmän. Voi olla ihan hyvä ratkaisu.

 

 

Poistin toiseen kirjoittajaan kohdistuneen allekirjoitukseni, koska se oli aivan hirveä.


   
ReplyQuote
Share: