Hyviä kirjoja, huon...
 
Notifications
Clear all

Hyviä kirjoja, huonoja kirjoja?

Page 4 / 4

Anrika
(@anrika)
Platinajäsen
Joined: 3 kuukautta ago
Posts: 269
 

Elisa Kirjan kuukausitilaus maksaa 16,99 €/kk. Ei avausmaksua tai muita yllättäviä kuluja. Tälläistä olisin kuukauden kokeillut 0 eurolla, kun tarkoitus oli lukea vain se yksi kirja. Mä sen peruin ja se onnistui, vaikkei lukeminen onnistunutkaan.

Mä luen mieluummin kirjan kirjana, kuin että e- tai kuuntelukirjana. Mutta kun tuossa kirjassa menee ainakin se puoli vuotta vielä, ennen kun se on mulla.


ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Kultajäsen
Joined: 3 kuukautta ago
Posts: 162
 
Posted by: @haller

Mä lainaan Kaupunginkirjaston e-kirjoja ja luen niitä tabletilla. Ellibs on se sivusto, jota ainakin Turun Kaupunginkirjasto käyttää.Ei tarvii olla lukulaitetta, eikä maksa mitään. Kirjastokortti pitää olla. Tabletilla pystyy hyvin mm. suurentamaan tekstikokoa. Opettelin tuon käytön vasta näin korona-aikana.

Haller, kiitos vinkistä! Ryhdyin tuumasta toimeen ja opettelin Ellibsin käytön niin, että lainasin sieltä jo ensimmäisen kirjankin. Periaatteessa olen tiennyt, että sähköinen aineisto on lainattavissa helposti, mutten ole saanut aikaiseksi - en, ennen kuin nyt sinun mainittuasi asiasta.

Omalle lukulaitteelleni en saanut ladattua, sen sijaan Android-laitteelle Ellibsin sovelluksen kautta lataaminen onnistui, joten luen lainakirjoja kännykällä. Kun tykkään maata selälläni lukiessani.

 


ReplyQuote
Haller
(@haller)
Kultajäsen
Joined: 3 kuukautta ago
Posts: 243
 

Hienoa, että musta oli hyötyä. 😊 Itte tosiaan luen tabletilla e-kirjoja. Kännyn näyttö on niin pieni, että siinä ei lukeminen onnistuis multa

Siirtynyt taas viettämään mielekästä yksityiselämää 29.6.2022 alkaen


ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Kultajäsen
Joined: 3 kuukautta ago
Posts: 162
 

Kyllä sinusta oli hyötyä. 😀

Tänään asensin Ellibsin sovelluksen tabletillekin ja huomasin, miten kätevää kirjastokirjojen lukeminen sen välityksellä on. Lainattavia kirjoja voi kaikessa rauhassa valikoida kotisohvalla; hyväksyä tai hylätä, ja lainattujen kirjojen palautukset hoituvat helposti napin painalluksella.


ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Kultajäsen
Joined: 3 kuukautta ago
Posts: 162
 

Lee Child; Henkensä kaupalla.

Niin huono dekkari, että sinnittelin sen sisulla melkein loppuun saadakseni tietää, mitä pikkutytölle oli tapahtunut, ja mitä 'lasti' sisälsi. Lopetin lukemisen ja palautin sähkökirjan kirjastoon heti asioiden selvittyä. En jaksanut lukea yksityiskohtaista tietoa ihmisten nirhaamisista ja seikkaperäistä selvitystä ties mistä jonninjoutavista asioista yhtään enempää kuin oli tarvetta. Lukiessani loikin monien kohtien ylitse päästäkseni tietämään kertomuksen ydinasiat lukematta turhia jaaritteluja.

Sanallista toistoa oli käytetty aivan kuin romaanin pidentämiseksi. Höttöä. Ehkä se on kirjoittajan tyyli, mutta se ei sopinut minulle. Tiedän, että dekkarikin voi tarjota monenlaista ja -syvyistä sisältöä, mutta ensimmäinen lukukokemukseni Lee Childistä ei tehnyt niin. Ellei monenlaisena ja -syvyisenä sisältönä pidetä toistuvia ja yksityiskohtaisia kuvauksia ihmisten pahoinpitelyistä, autoista, aseista...


ReplyQuote
Plom
 Plom
(@plom)
Aktiivinen jäsen
Joined: 3 kuukautta ago
Posts: 67
 

Elisabeth Haich - Vihkimys, on edelleen se suositeltavin teos oman sisimpänsä kokemiseen.


ReplyQuote
Page 4 / 4
Share: