Miten tukea sisaruk...
 
Notifications
Clear all

Miten tukea sisaruksia?

2 Posts
1 Users
0 Reactions
464 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 2324
Topic starter  

Lämpimästi tervetuloa Miten tukea sisaruksia? -verkkoluennolle kansainvälisenä sisarusten päivänä 10.4.2024 klo 17.30-19.00.

Sisaruus on usein elämän pisimpiä ihmissuhteita ja aina erityistä ja ainutlaatuista. Joskus sisaruuteen liittyy enemmän erityisyyttä sisaruksen sairauden tai vamman myötä. Perheen terveet/vammattomat sisarukset jäävät herkästi vähemmälle huomiolle ja sillä voi olla monenlaisia vaikutuksia elämään. Millaisia kokemuksia ja tarpeita sisaruksilla on? Miten vanhempana tai muuna läheisenä voi huomioida ja tukea sisaruksia? Muun muassa näihin kysymyksiin keskitytään verkkoluennolla, jossa nostetaan keskiöön erityislapsiperheiden sisarukset.

Tukiliiton Erityinen sisaruus -toiminnan järjestämä verkkoluento on tarkoitettu vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten vanhemmille, läheisille ja kaikille aikuisille, joita erityiseen sisaruuteen liittyvät asiat kiinnostavat. Luennolla kuullaan sekä asiantuntijoiden että kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja.

Verkkoluento toteutetaan Microsoft Teams -alustalla. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä puhujille chatin kautta. Verkkoluennolle ilmoittaudutaan 8.4. mennessä ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille tilaisuutta edeltävänä päivänä. Klikkaa tästä ilmoittautumislomakkeeseen Webropoliin.

https://www.tukiliitto.fi/tapahtuma/miten-tukea-sisaruksia-verkkoluento/

Poistin toiseen kirjoittajaan kohdistuneen allekirjoitukseni, koska se oli aivan hirveä.


   
Quote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 2324
Topic starter  

Siinäpä ikuisuuskysymys: miten tukea sisaruksia. Kaikki erityislasten (ja/tai kehitysvammaisten) sisarukset tarvitsevat erityistukea.

Heidän lisäkseen erityistukea tarvitsevat kaikki psyykkisesti sairastuneiden ihmisten sisarukset. Kun sisko/veli kasvuvuosinaan oireilee psyykkisesti, hänen sisaruksillaan on suuri vaara jäädä 'heitteille'. Vanhempien voimavarat ovat kiinni sairastuneessa lapsessa, eivätkä ne riitä muiden sisarusten huomioimiseen.

Tässä asiassa (kehitysvammaisten)Tukiliitto ja valtakunnallinen FinFami ovat vahvasti samalla asialla: sisarukset on huomioitava, ja heidän 'pelastamisekseen' on tehtävä kaikki mahdollinen.

Poistin toiseen kirjoittajaan kohdistuneen allekirjoitukseni, koska se oli aivan hirveä.


   
ReplyQuote
Share: