Mielenterveyden häi...
 
Notifications
Clear all

Mielenterveyden häiriön vaikutus toimintakykyyn

1 Posts
1 Users
0 Reactions
368 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 2324
Topic starter  

Uudistettu opas psyykkisen sairauden aiheuttaman haitan ja avuntarpeen kuvaukseen on julkaistu

Monet psyykkiset sairaudet vaikuttavat eri tavoin arjessa pärjäämiseen. Uudistetun psyykkisen sairauden aiheuttaman haitan ja avuntarpeen kuvauksen oppaan avulla oman sairauden vaikutusten kuvaaminen etuus-, palvelu- ja kuntoutushakemuksissa on entistä helpompaa.

Opas psyykkisen sairauden aiheuttaman haitan ja avuntarpeen kuvaukseen on nyt täysin uudistettu. Mielenterveyden keskusliiton sosiaaliturvan asiantuntijat Riikka Mettälä ja Reetta Syrjäkari ovat päivittäneet oppaan tiedot kiinnittäen erityistä huomiota siihen, millaista apua ja tukea mielenterveyden häiriöön sairastunut tarvitsee ja voi hyödyntää arjessaan.

– Oppaan on tarkoitus olla apuna mielenterveyden häiriön ja sen toimintakykyyn ja avuntarpeeseen liittyvien vaikutusten kuvaamisessa etuus- ja kuntoutushakemuksiin. Halusimme päivittää sen niin, että sitä voi hyödyntää useissa hakemuksissa kuten työkyvyttömyyseläkkeen tai ammatillisen kuntoutuksen hakemisessa, Syrjäkari sanoo.

Hakemuksiin voi olla hankala sanoittaa, millä tavoilla psyykkinen sairaus vaikuttaa arkeen ja avuntarpeeseen. Tässä opas voi olla avuksi kaikille, jotka täyttävät hakemuksia erilaisiin etuuksiin, palveluihin tai kuntoutuksiin liittyen, oli se sitten itselle, läheiselle, asiakkaalle tai potilaalle. Sitä voivat siis hyödyntää niin mielenterveysongelmia itse kokeneet kuin heidän läheisensä sekä ammattilaiset.

https://www.mtkl.fi/ajankohtaista/uudistettu-opas-psyykkisen-sairauden-aiheuttaman-haitan-ja-avuntarpeen-kuvaukseen-on-julkaistu/

Poistin toiseen kirjoittajaan kohdistuneen allekirjoitukseni, koska se oli aivan hirveä.


   
Quote
Share: