FinFami, mielenterv...
 
Notifications
Clear all

FinFami, mielenterveysomaisten keskusliitto

2 Posts
1 Users
0 Likes
4,649 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 6 kuukautta ago
Posts: 390
Topic starter  

Suru, viha, häpeä tai syyllisyys voivat kieppua psyykkisesti sairastuneen läheisen mielessä – apua haettaessa huoli omasta jaksamisesta riittää

Mielenterveysomaisten keskusliitto [FinFami] toivoo, että psyykkisesti sairastuneiden omaiset otettaisiin nykyistä tehokkaammin osaksi sairastuneen kuntoutusta ja hoitoa.


   
Quote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 6 kuukautta ago
Posts: 390
Topic starter  

Siteeraasin yllä olevan tekstin artikkelista, jonka Yle julkaisi 2.7.2022. Tässä siihen linkki:

https://yle.fi/uutiset/3-12497227

Artikkelissa sanotaan muunmuassa näin:

Läheisen sairastuminen mieleltään vakavasti on lähipiirille raskas tilanne, johon liittyy laaja tunteiden kirjo sekä huoli ja epävarmuus tulevasta.

Aina kun ihminen sairastuu psyykkisesti, pitäisi välittömästi ryhtyä miettimään, ketkä hänen ympärillään ovat niitä, joihin tilanne vaikuttaa kuormittavasti, korostaa Mielenterveysomaisten keskusliiton FinFamin  vs. toiminnanjohtajana kesäkuun loppuun saakka työskennellyt Minna Vuorio.

– Omaiset saattavat toimia ikään kuin palvelunohjaajina pirstaleisessa palvelujärjestelmässämme hankkiakseen sairastuneelle apua. Sairastuneella voi olla myös sairaudentunnottomuutta tai häneltä vain yksinkertaisesti puuttuvat resurssit avun hakuun.

Vaikka sairastunut olisikin hoidon piirissä, läheisen mieltä voi kalvaa huoli sairastuneen taloudellisesta tilantenteesta, yksinäisyydestä ja tulevaisuudesta. Tapauksia on monenlaisia. On potilaita, jotka eristäytyvät täysin, mutta myös niitä, jotka soittelevat läheisilleen jatkuvasti ahdistusta purkaakseen.

Tässä jutussa kerromme, millaisia keinoja tilanteesta selviytymiseen on käytettävissä.


   
ReplyQuote
Share: