Uusi läppäri, tykkään tästä ja tässä on varmaan 1000 kertainen määrä muistia, edelliseen verrattuna, siihen kun tallensi viisi kuvaa, muisti oli täynnä. Tämä on HP hinta 599.90e, se on varmaan se raja, enempää en maksaisi. Mutta edellinen 200 e kone, ei sellaista enää.
Trailhoppers sadeviiitta, käy myös riippumatoksi tahi laavukanklaaksi , 99 € kickstartista. Ehkä ensi viikolla laittavat liikkeelle, alunperin postituksen piti olla Syyskuun aikana. Ranskasta.
Nyt se ssdavitta kilkkeineen on jo Suomessa ja kilkkeet mukana , neljä telttakiilaa ja riippariksi kiinnitysnarut.
Lämpölegginsit, mustat. 2kpl.
Rusettihanskat, söpöt.
Näin joulunalla ilahduttaa ostamani Elovenan puurokalenteri, tänään oli suklaapuuroa. Viime vuonna ostamani vettähylkivät hanskat on kyllä hyvät edelleen.
Ostin kylppärini suihkuun uuden suihkupään. Sellaisen, joka ei säästele vettä.
Airfryer. Ilmafriteerauskeitin, kuten sitä kömpelösti nimitetään. Paremmalta nimeltään ilmapaistin, tai tuttavallisesti pöhötin sen pöhisevästä äänestä johtuen.
Ostin nettidivarista kirjan nimeltään Me tahdoimme suureksi Suomenmaan - Akateemisen Karjalaseuran historia.
Kirjasta maksoin vain viisi euroa, ja postimaksua toisen mokoman lisää. Ei kuitenkaan ollut paha hinta uudesta kirjasta, joka tosin on ilmestynyt vuonna 2004. Kirja näyttää olevan teossarjan ykkösosa, joka päättyy Suomen sotavuosiin. En tiedä, löydänkö mistään jatkoa, ja onko sitä edes ilmestynyt.
Nyt pyörittelen kirjaa käsissäni miettien milloin alan lukea sitä - ja missä asennossa. Kirja on neljäsataasivuinen, kovakantinen, ja aika painava.
Siteeraus kirjan takakannesta:
"Nuoren sivistyneistön ja ylioppilaiden kansalaisjärjestön vaiheet
Akateemista Karjala-Seuraa voitaneen pitää itsenäisen Suomen historiaan laajimmin vaikuttaneena poliittis-kulttuurisena yhdistyksenä. Sen kautta kulki noin 4000 nuorta miestä, ja se koulutti yhden presidentin sekä suuren joukon akateemikkoja, ministereitä ja muita poliittisia johtajia, professoreita, piispoja, pääjohtajia ja kenraaleita.
Seuraa on parjattu, ihmetelty ja ihailtu, ja sen vaiheista on kauan vaiettu - siksikin, että siihen liittyvää lähteistöä on kätketty ja hävitetty. Tämä kirja on mittavin tähän mennessä kirjoitettu kokonaisesitys AKS:n taustasta ja synnystä, toiminnasta ja asemasta nuoressa itsenäisessä tasavallassa talvisotaan asti.
Kirjassa selvitetään seuran aatteelliset lähtökohdat ja perustamisvaiheet - toisin kuin on luultu, takana olivat opiskelijoita isommat voimat - sekä sen kehitys, nousu ylioppilaspolitiikan johtoon ja suhteet valtakunnan poliittisiin liikkeisiin ja käänteisiin 1922-39. Kielitaistelu, heimohenki, kansallisradikalismi ja muut ajan ilmiöt avautuvat tässä tutkimuksessa usealta kannalta valotettuina."
Toinen ilahduttava kirjaostos nettidivarista, antikvariaatin nimi on Finlandia-kirja. Oikeastaan luottodivarini, koska sieltä olen vuosien varrella ostanut yhtä ja toista.
Tämänkertainen hankinta on romaani 1200-luvun Amerikan intiaaneista. Vain aurinko muistaa, kirjoittaja Linda Lay Shuler. Olen jo ainakin parisenkymmentä vuotta hautonut kirjahyllyssäni paksua romaania Kun kotka kutsuu. Joskus olen yrittänyt lukeakin sitä, mutta lopettanut lyhyeen. Nyt joulukuussa kaivoin kirjan hyppysiini, uppouduin siihen ja lumouduin. Jossakin vaiheessa tajusin sen olevan jatko-osa edellä mainitulle kirjalle. Ei muuta kuin syöksymään divareiden syövereihin etsimään ykkösosaa.
Tänään hain aarteeni postista, ja nyt vain ihastelen sitä: onnistuin löytämään! Tosiasiassa tätä 80-luvulla suomennettua romaania on divareissa hyvin saatavissa. Ainakin netin välityksellä, jos ei lähimmästä antikvariaatista löydy.
Linda Lay Shulerin intiaaniromaanisarjassa on kolme osaa, mutta syystä tai toisesta kolmatta ei ole suomennettu. Kirjailijasta sen verran, että hän on Amerikan alkuperäiskansojen ja esihistorian tutkija. Hänen kirjansa ovat paitsi upeaa kaunokirjallista kerrontaa myös vankka tietopaketti aiheesta kiinnostuneille.