Valtion tunnistautu...
 
Notifications
Clear all

Valtion tunnistautumissovellus

4 Posts
2 Users
0 Likes
214 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 6 kuukautta ago
Posts: 390
Topic starter  

Sitä on jouduttu odottamaan turhaan vuositolkulla. Kiitokset S-pankille sähellyksineen; nyt se tulee!

On ollut aivan hirveää, että tässä sähköisen tunnistautumisen maassa on joukko ihmisiä, esimerkiksi psykiatrisia potilaita, joille pankit eivät myönnä verkkotunnuksia. Edunvalvonnassa oleminen oli pitkään peruste evätä pankkitunnukset. Sen epäkohdan poistava laki saatiin vasta vuonna 2017, mutta esimerkiksi minulle edunvalvonnassa olevan henkilön lähiomaisena asia on selvinnyt vasta tänä vuonna. Lieneekö edunvalvojallakaan ollut tiedossa, että hänen asiakkaallaan olisi ollut oikeus jonkinlaisiin pankin myöntämiin verkkotunnuksiin jo viimeiset viisi vuotta.

Kanta-järjestelmän kehittäminen ja käyttöönottokaan ei saanut aikaiseksi sitä, että kaikille täysi-ikäisille ihmisille olisi suotu yhtäläinen oikeus omiin potilas- ja terveystietoihinsa. Jospa nyt luvassa oleva valtion tunnistautumissovellus toisi muutoksen asiaan.


   
Quote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 6 kuukautta ago
Posts: 390
Topic starter  

S-pankin ”laiminlyönti kaikkein pyhimmässä” paljasti pankki­tunnusten haavoittuvuuden –  Valtion tarjoama vaihtoehto tulossa suomalaisten puhelimiin ensi syksynä

S-pankin ongelmat herättivät kysymään, onko pankkitunnusten rooli yhteiskunnassa liian suuri. Ministerit Paatero ja Harakka uskovat, että valtion tunnistautumissovellus tulee todella tarpeeseen.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009068692.html

 

Helsingin Sanomat 14.9.2022.


   
ReplyQuote
Plom
 Plom
(@plom)
Estimable Member
Joined: 6 kuukautta ago
Posts: 105
 

Itselläni ei ole ollut mitään ongelmia pankktunnusten käytön kanssa koska käytössäni on kaksivaiheinen kirjautuminen kuten ymmärtääkseni on kaikilla muillakin.


   
ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 6 kuukautta ago
Posts: 390
Topic starter  

Niinpä.

Ongelmia lienee 'vain' niillä ihmisillä, joille pankit eivät ole suostuneet myöntämään verkkotunnuksia. Periaatteessa heilläkään ei ole ongelmia pankkitunnusten käytön kanssa, koska ei heillä ole (pankin antamia) verkkotunnuksia, joita voisivat käyttää.

On aivan sama, kuinka monivaiheinen kirjautuminen on, jos henkilöllä ei ole kirjautumiseen mitään keinoja. Esimerkiksi pankin myöntämiä verkkotunnuksia, joiden antamisen pankit ovat voineet evätä aina vuoteen 2017 asti.


   
ReplyQuote
Share: