Pelkäättekö koiria?
 
Notifications
Clear all

Pelkäättekö koiria?

6 Posts
3 Users
0 Likes
1,799 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 997
Topic starter  

Asia juolahti mieleeni naapurin todetessa, etteivät isot koirat sovi kerrostaloon. Minäkin olen ennen ollut sitä mieltä mutten ole enää, koska näen naapurustossani toinen toistaan ihanampia suuria koiria. Näyttävät sopeutuneen kerrostaloelämään oikein hyvin; ei niiden olemassaoloa huomaa muuten kuin osumalla rappukäytävään yhtaikaa. Samassa kerroksessa asuu rottweiler, jonka olen oppinut tuntemaan upeana ja ystävällisenä otuksena.

Mutta pystyisikö koiria pelkäävä ihminen menemään sen kanssa samaan hissiin, vaikka koira ja sen omistaja miten todistaisivat koiran kiltteyttä? Kerrostalo on korkea, joten aika kauan henkilö joutuisi odottamaan hissivuoroaan, jos ei uskaltaudu koiran kanssa samaan hissiin. Siitä otsikon kysymys tuli mieleeni. Suuret koirat voivat olla kerrostalossa muhivan riidan aihe, jos niitä pelkäävät ihmiset joutuvat väistelemään.

Mitä sanotte, ja mitä pitäisi sanoa niille ihmisille, jotka inhoavat naapurustossaan asuvia isoja karvatassuja - kuka mistäkin syystä?


   
Quote
Plom
 Plom
(@plom)
Estimable Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 161
 

En pelkää enkä myöskään shakaaleita tahi kettuja joita täällä ilmenee.

 
 

 

 


   
ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 997
Topic starter  

Hyvä juttu.

Minäkään en pelkää koiria, en nykyisin. Mutta on ollut aika, jolloin olen pelännyt isoja koiria. Jossakin vaiheessa oli aihettakin pelätä, koska korkeassa kerrostalossa asui suuri saksanpaimenkoira ihan seinänaapurina. Asuttiin viidennessä kerroksessa, joten oli vaikea välttää joutumista samaan hissiin sakemannin kanssa.

Sakemanni itse oli aivan ihastuttava, mutta sen alkoholisoitunut, arvaamaton, ja rähjäämistaipuvainen isäntä oli toista maata. Sillä seurauksella, ettei koirakaan tuntunut luotettavalta. Muistan vieläkin hissimatkat, jolloin pelkäsin levottoman oloisen koiran iskevän hampaansa minuun.

Suuret koirat, vaikka miten hyvin asettuisivat kerrostaloasukkaiksi, voivat aiheuttaa vakavia ongelmia niitä pelkäävien ihmisten keskuudessa. Konstikas pulma, koska jos minä tahtoisin ja päättäisin, kaikki kerrostaloasukkaat - koirineen - tulisivat keskenään toimeen. Mutta jos joku pelkää koiria, eikä kehtaa koiravaltaisessa talossa tuoda asiaansa julki...

Siinä mietittävää.


   
ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 997
Topic starter  

Hämeenlinnassa törmäsin ihmiseen, joka ihasteli hihnatta kulkevaa koiraani. Hänen mielestään pitäisi olla juuri niin: koirien täytyisi Suomessakin saada liikkua ilman hihnaa.

Nainen kertoi asuneensa Itävallassa kolmisenkymmentä vuotta, ja olleensa siellä koiran omistaja. Siellä koirat saavat kulkea ilman hihnaa, jopa isot koirat. Hänen kertomansa mukaan suurille koirille vaaditaan kuonokoppa, mutta hihnaa nekään eivät tarvitse. Tällaista olen kuullut ennenkin. Läheskään kaikissa Euroopan maissa 'koirakuri' ei ole yhtä tiukka kuin Suomessa.

Minun koirani on ilahduttanut hämeenlinnalaisia tutustumalla toriin ja Kirkkopuistoon ilman hihnaa. Kirkossakin on käyty - hihnatta. Kukaan ei ole paheksunut, päin vastoin itsekseen liikkuva ja touhuava pikkukoira on ihastuttanut sen kohdanneita ihmisiä.

Itse asiasta en tiedä, olenko samaa mieltä tapaamani naisen kanssa. Kumpi (isolle) koiralle on parempi: hihna vai kuonokoppa?

 


   
ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 997
Topic starter  

Tänään näin hihnatta kulkevan rottweilerin. Aivan ihastuttava otus, joka löntysteli haistelemaan minua, kun tunnisti koiran hajun. Ei koira minusta piitannut, vaatteideni haju sen sijaan oli kiinnostava. Sain kuitenkin rapsutella hänen ylhäisyyttään sen ajan kun hän suvaitsi haistella minua.

Rotikka tuli bussipysäkille isäntänsä kanssa ilman hihnaa, ja isäntä laittoi koiralleen pannan kaulaan vasta pysäkillä. Koira otti pannan vastaan häntä heiluen, aivan kuten minun Vikkikseni.

Hihnatta omistajansa hallinnassa kulkevat koirat ovat aina yhtä ihastuttava ja lumoava näky. Tuntuu, että juuri sellainen koirakon kuuluisi olla; koira ja sen ihminen sulassa sovussa ja toistensa valvonnassa niin, ettei niiden kahden välille tarvita näkyviä kahleita.

https://fi.wiktionary.org/wiki/koirakko


   
ReplyQuote
(@rinatap)
New Member
Joined: 10 kuukautta ago
Posts: 3
 

Itse asiasta en tiedä, olenko samaa mieltä tapaamani naisen kanssa. Kumpi (isolle) koiralle on parempi: hihna vai kuonokoppa?


   
ReplyQuote
Share: