Laaja sähkökatko It...
 
Notifications
Clear all

Laaja sähkökatko Itä-Helsingissä

5 Posts
2 Users
0 Likes
1,935 Views
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 997
Topic starter  

Laaja sähkökatko Itä-Helsingissä, tuhannet ilman sähköjä

Hieman ennen iltayhdeksää sähkökatko koski enää noin 4 500 asukasta.

22.8.2022 19:33 | Päivitetty 20:53

Helsingin Laajasalossa, Vartiosaaressa, Villingissä, Santahaminassa ja Vuosaaressa on sähkökatko. Helsingin energiayhtiö Helen tiedotti katkoksesta tiistaina hieman kello 19:n jälkeen.

Ilman sähköä oli iltakahdeksan aikaan Helenin mukaan noin 10 000 asiakasta. Hieman ennen iltayhdeksää Helen tiedotti, että sähkökatko koski enää noin 4 500 asukasta.

 

Helenin viestintäpäällikkö Vilma Wiitakorpi-Björkman kertoi HS:lle noin kello 19.30, että sähkökatkon syytä selvitetään parhaillaan.

”En osaa arvioida, kuinka kauan menee, että sähköt saadaan palautettua. Asian eteen tehdään parhaillaan töitä”, Wiitakorpi-Björkman totesi.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009023493.html


   
Quote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 997
Topic starter  

Se on totinen paikka, kun sähkön varassa toimivissa korkeissa kerrostaloissa sähköt katkeavat. Hissit eivät toimi, eikä ovistakaan ole takeita: jäävätkö auki vai pysyvätkö lukittuina...


   
ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 997
Topic starter  

Niin paljon askarrutti kysymys nykyisistä sähkölukoista avainlukijoineen, että googlailin asiaa. Lukkojen ainakin pitäisi toimia sähkökatkoista huolimatta. Kerran tässä talossa on käynyt niin, että rappukäytävien ovien lukijat lakkasivat toimimasta, ja silloin syyksi arveltiin ukkosen aiheuttamaa vikaa. Oli kesä ja myös jokunen kova ukonilma.


   
ReplyQuote
Mirri
(@mirri)
Noble Member
Joined: 1 vuosi ago
Posts: 997
Topic starter  

Laitan tähän aloittamaani sähköketjuun asiaa hisseistä:

Hissit jäävät kesken matkan jumiin, jos sähkökatkos tulee – asiantuntija: "Vähän kylmää"

Parin tunnin sähkökatkos ei vielä kylmetä asuntoa, mutta se vaikuttaa esimerkiksi ruuanlaittoon, hisseihin ja ilmanvaihtoon.

Tampereen Sähköverkko Oy:n toimitusjohtajaa Petri Sihvoa mietityttävät tällä hetkellä erityisesti hissit.

– Jos sähkökatkos tulee, hissit pysähtyvät ja ihmiset jäävät jumiin. Tilanne on kurja, koska hissistä pääsee pois vain pelastuslaitoksen tai hissihuollon avulla.

Sähkökatkokset voivat pahimmillaan tulla yllättäen. Ne kestävät pari tuntia kerrallaan, kunnes sähkökatkokset siirretään eri alueella.

Taloyhtiöiden pitää Petri Sihvon mukaan olla varuillaan ja tiedottaa asukkaita hissistä ja muista asioita. Myös sähköyhtiöt tiedottavat asiakkaitaan. Silti tämä on Sihvon mukaan yksi vaikeimmista asioista sähkökatkoksissa.

– Hissiasia vähän kylmää.

Soitto huoltoyhtiölle

Isännöintiliitto toivoo, että sähköyhtiöt tiedottavat katkoksista etukäteen, jotta hissien käyttökatkoista ehditään kertoa asukkaille.

Soitto hissistä löytyvään huoltoyhtiön numeroon auttaa, jos jää jumiin.

– Hissit on suunniteltu niin, että ilma virtaa hissiin riittävästi ja että ovet saadaan mekaanisesti auki sähkökatkonkin aikana, eli asukas voi rauhassa odottaa huoltoyhtiötä avaamaan hissin ovia, Isännöintiliiton viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Liina Länsiluoto kertoo.

 

https://yle.fi/uutiset/3-12615201


   
ReplyQuote
(@rinatap)
New Member
Joined: 10 kuukautta ago
Posts: 3
 

Se on totinen paikka, kun sähkön varassa toimivissa korkeissa kerrostaloissa sähköt katkeavat. Hissit eivät toimi, eikä ovistakaan ole takeita: jäävätkö auki vai pysyvätkö lukittuina


   
ReplyQuote
Share: