Aiemmissa tutkimuksissa oli havaittu, että etenkin runsas prosessoidun lihan syöminen kasvattaa kuolleisuutta. Myös lihan määrällä todettiin olevan merkitystä.
Kasvissyöjien elinajanodote oli sitä pidempi, mitä kauemmin kasvisruokavaliota oli noudatettu. Aineiston mukaan yli 17 vuotta kasvisruokavaliota noudattaneiden elinajanodote oli 3,6 vuotta pidempi kuin niillä, jotka olivat siirtyneet kasvisruokavalioon vasta hiljattain.
Kopioin aloitusviestistä vielä tuon loppuosan, koska siinä mielestäni sanotaan kaikki tiivistettynä.
Toki on jokaisen oma asia, mitä ja miten syö ja milloin sitten kuolee. Ei ollut tarkoitus pitää mitään" moraalisaarnaa", vaan antaa ajattelemisen aihetta.
Sehän lienee kumminkin selvää, että mitä prosessoidumpi lihatuote on, sen vähemmän on jäänyt jäljelle terveyttä edistäviä aineita. Eikä yksinomaan liha, vaan valkoiseksi käsitellyt viljat, riisi, suolakin.
Miksi pitäisi jouduttaa elämänsä loppumista syömällä "kuolettavasti" kun kerran vaihtoehtojakin löytyy?