"Toisinajatteleminen on nyt sairaus"

Yleistä keskustelua mielenterveysaiheista

Valvoja: eBeta

"Toisinajatteleminen on nyt sairaus"

ViestiKirjoittaja elollinen » 31 Elo 2016, 00:43

Löysin tässä nettiä selailessani tosi hyvän puheenvuoron:
http://harritkiiskinen.puheenvuoro.uusi ... sorder-odd

Siteeraan tähän muutamia otteita ko tekstistä:(3.5.2014 09:25 harri kiiskinen )
(--)
Yhdysvaltojen mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden diagnoosijärjestelmä DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) määrittelee, kuka on mieleltään sairas ja kuka terve.

Länsimaiset psykiatri- yhdistykset, erityisesti amerikkalainen psykiatria, on täydellisesti kapitalistisen yhteiskuntajärjestelmän ja hegemonian palveluksessa. Se on ollut sitä jo 1950- luvulta lähtien, jolloin CIA- psykiatri Ewan Cameron kehitti CIA:n rahoilla menetelmänsä, jota hän kutsui "sensoriseksi deprivaatioksi". Kyseessä oli kidutusmenetelmä, jota CIA sittemmin laajalti käytti.

Tarkoitus oli puhdistaa "potilaan" mieli erilaisilla sähköshokeilla yms. kidutukseen perustuvilla menetelmillä ja istuttaa "potilaaseen" yhteiskunnan valtaapitävän oikeistoeliitin kannalta sopivia ajatusmalleja. Cameronin "sensorisen deprivaation"- shokkimenetelmät toimivat pitkälti nykyisen "tuhokapitalismin" perustana, omanlaisina propagandistisina sovituksina.

Cameron toimi myös psykiatrien maailmanliiton puheenjohtajana, vaikka hän oli oikeasti järkyttävien ja rikollisten menetelmien kehittäjä ja käyttäjä.

Länsimainen psykiatria on kokonaisuutena jo vuosikymmeniä suorittanut "ihmisoikeusrikosta", vaikka toisinajattelijoita löytyy myös heidän parista. Yhteiskunnan valtaapitäviä kritisoivia toisinajattelijoita on kautta historian pidetty vaarallisina ihmisinä. Näin oli Stalinin Neuvostoliitossa ja näin on ollut läpi linjan myös Yhdysvalloissa.Pakko yhdenmukaiseen ajatteluun ja yhydenmukaiseen yhteiskuntakäyttäytymiseen on vain ilmaistu eri tavoin.

(--)
Uusinta uutta on seuraava:

Yhdysvaltalaisen mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden diagnoosijärjestelmä DSM:n mukaan ei ole tervettä esittää poikkeavia mielipiteitä. ”Sairauden” nimi on ODD (oppositional defiant disorder), eli suomeksi uhmakkuushäiriö. DSM:n mukaan ”häiriöstä” kärsivät ovat tottelemattomia, mahdollisesti vihamielisiä ja liian itsenäisiä.

Kapitalistisiin arvoihin nähden toisinajattelijoiden asema tulee siis olemaan tukalampi tulevaisuudessa, sillä nämä DSM:n määritelmät otetaan aivan todesta länsimaisissa yhteiskunnissa ja läpeensä autoritaarinen ja esivaltaa sairaalla tavalla kunnioittava Suomi ottaa tästä varmasti oppia, se on selvä.

(--)
T
ästä on enää pieni harppaus kapitalismin arvoja ja eriarvoistavaa yhteiskuntakehitystä kritisoivien toisinajattelijoiden pakkohoitoon ja lopulta toisinajattelun kriminalisoimiseen.

Kun tutustuu DSM:n määritelminiin siitä, kuka on mieleltään terve, niin huomaa sen, että ainoastaan kuollut ihminen on sellainen, joka ei tarvitse hoitoa.

(--)
Kuten hyvin kiistanalaisen ADHD- diagnoosin keksijä totesi ennen kuolemaansa, on koko diagnoosi täyttä humpuukia. Kun arvoiltaan sairas ja pelkkään rahallisten voittojen hankintaan perustuva yhteiskunta tuottaa levottomia ja ahdistuneita lapsia, täytyi kehittää diagnooseja näitä ilmiöitä varten, että yhteiskunta ja vanhemmat pääsisivät vastuusta. Näin ei yhteiskunnan ja sen tehokkuustalkoissa sairastavien perheiden tarvinnut muuttaa elämänarvojaan, vaan lasten levottomuudet ja ahdistuksen lisääntyminen laitettiin tätä varten kehitetyn ADHD:n piikkiin.

(--)
Kuten koko medikalisaatio (sairauksien ja diagnoosien tehtailu ja se, että lääketeollisuuden ei ole tarkoitus parantaa, vaan myydä lääkkeitä), on länsimainen psykiatria kapitalismin palveluksessa, kuten myös koko akateeminen, länsimainen psykologia.

(--)
Jos koko psykiatria lakkautettaisiin, niin sillä olisi suunnattoman tervehdyttävä vaikutus yhteiskunnan ja koko maailman kannalta.
"Pitäisi olla tikka. Saisi elantonsa takomalla päätään puuhun.:)"
Avatar
elollinen
Peruskäyttäjä
 
Viestit: 2807
Liittynyt: 30 Elo 2011, 15:36

Re: "Toisinajatteleminen on nyt sairaus"

ViestiKirjoittaja pacem » 31 Elo 2016, 08:26

No pakkohoitoa nyt tuskinpa määrätään jonkun ODD:n perusteella joten mitä väliä?

Ja joo vänkääminen ei ole tervettä.
pacem
Peruskäyttäjä
 
Viestit: 561
Liittynyt: 03 Heinä 2011, 07:06

Re: "Toisinajatteleminen on nyt sairaus"

ViestiKirjoittaja elollinen » 31 Elo 2016, 15:20

Niin, mutta mielestäni kirjoitus oli sen verran hyvä, että ajattelin sen tänne julkistaa.
"Pitäisi olla tikka. Saisi elantonsa takomalla päätään puuhun.:)"
Avatar
elollinen
Peruskäyttäjä
 
Viestit: 2807
Liittynyt: 30 Elo 2011, 15:36

Re: "Toisinajatteleminen on nyt sairaus"

ViestiKirjoittaja pacem » 01 Syys 2016, 02:33

Juu tottakai sinä olit samaa mieltä tuon kanssa, koska muuten olisit kritisoinut sitä. Minä sen sijaan en ole samaa mieltä tuosta.
pacem
Peruskäyttäjä
 
Viestit: 561
Liittynyt: 03 Heinä 2011, 07:06

Re: "Toisinajatteleminen on nyt sairaus"

ViestiKirjoittaja elollinen » 01 Syys 2016, 17:37

Luonnollisesti eriäviä mielipiteitä voi ja tuleekin esittää. Eihän muutoin syntyisi mitään keskustelua.
Kirjoitus on provokatiivinen ja varmasti herättää kaikenlaista kritiikkiäkin.
"Pitäisi olla tikka. Saisi elantonsa takomalla päätään puuhun.:)"
Avatar
elollinen
Peruskäyttäjä
 
Viestit: 2807
Liittynyt: 30 Elo 2011, 15:36

Re: "Toisinajatteleminen on nyt sairaus"

ViestiKirjoittaja Skitsofreenikko » 26 Syys 2016, 01:35

Sanoppa se, että mitähän mikro-robotteja ja erilaisia kemikaaleja ehkä jo nyt tai tulevaisuudessa näihin lääkkeisiin laittaa, jota me kuluttajat ostamme apteekista :(
Skitsofreenikko
 


Paluu Yleistä mielenterveydestä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa