Valvoja: eBeta
Trisse kirjoitti:Kumpi on hullumpi
Hullu joka haluaa olla terve
Terve joka haluaa olla hullu
Trisse kirjoitti:Kun meitä tuntuu olevan kahta sorttia täällä
Trisse kirjoitti:Tässä keskusteluryhmässä vallitsee yksimielisyys jostakin?
Hermes kirjoitti:Hulluin on terve, joka luulee olevansa hullu.
ihmeristo kirjoitti:Entä sitten sellainen hullu, joka ei tajua olevansa hullu, vaan terve, mutta kuitenkin haluaisi olla hullu ja leikittelee hullua? Onko hän totaalihullu?
Työ- ja elinkeinotoimisto
Työ- ja elinkeinotoimisto (aikaisemmalta nimeltään Työvoimatoimisto) auttaa työpaikan saamisessa, järjestää neuvontaa koulutuksesta ja hoitaa työttömien työnhakijoiden sosiaalisia etuja. Työ- ja elinkeinotoimiston asiakkaita ovat työnhakijat ja työtä tarjoavat työnantajat.
Työ- ja elinkeinotoimiston päätarkoituksena on parantaa työnhakijoiden työnhakuvalmiuksia ja tarjota tietoa lisäkoulutuksesta. Tietoa tarjotaan ammatillisten oppilaitosten ja aikuis- ja täydennyskoulutuskeskuksien koulutusohjelmista, tutkinnoista ja kursseista. Tarjolla on tietoa myös oppisopimuskoulutuksesta.
Työ- ja elinkeinotoimisto järjestää myös erilaisia omia työnhakukursseja ja muuta ns. aktiivista työvoimapolitiikkaa, mutta niiden vaikutus on varsin pieni ja niiden heikkoa kustannustehokkuutta on julkisuudessa arvosteltu välillä voimakkaasti.lähde?
Kaikki Suomen 147 työ- ja elinkeinotoimistoa toimivat työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa.
Työnhaku ja työllistyminen
Työntekijää tarvitseva työnantaja jättää työ- ja elinkeinotoimistoon työpaikkailmoituksen. Ilmoituksessa on kuvattu työtehtävä, vaatimukset työntekijälle ja edut (mm. palkka). Ilmoituksella on rajallinen voimassaoloaika. Työtön työnhakija voi hakea työnantajalta kyseistä työtä laatimalla hakemuksen. Työnantajalle tulee tyypillisesti useita (jopa satoja) hakemuksia. Laajemmissa hakuprosesseissa näistä hakemuksista valitaan haastatteluun pääsevät hakijat. Haastatteluja voi olla useita kierroksia. Lopuksi haastattelujen perusteella työnantajan arvioinnin mukaan valitaan parhaiten työtehtävään sopiva henkilö. Työnantaja voi ottaa työsuhteeseen heti sopivaksi katsomansa henkilön ennen hakuajan päättymistä.
Työnhaku toimii kuitenkin nykyään monella muullakin tavalla kuin suorilla työhakemuksilla. Esimerkiksi erilaiset harjoittelujaksot ja koulutukset voivat myös johtaa pysyvään työsuhteeseen. Lisäksi henkilöstövuokraus on noussut erittäin merkittäviin rooliin erityisesti nuoren ja vähemmän koulutetun työväen työllistäjänä.
Työ- ja elinkeinotoimistoilla on internetsivusto mol.fi, jota sekä työnantaja että työnhakija voivat omatoimisesti selata. Lyhenne mol tulee entisen työministeriön englanninkielisestä nimestä ministry of labour.
Työvoimapoliittiset lausunnot
Työ- ja elinkeinotoimisto valvoo työttömyysturvalain mukaisten tukien maksamisen edellytyksiä työvoimapoliittisin lausunnoin. Saadakseen ansiosidonnaista työttömyyskorvausta, peruspäivärahaa tai vastikkeellista työmarkkinatukea tulee edunsaajan olla työmarkkinoiden käytettävissä. Edunsaaja on työmarkkinoiden käytettävissä, mikäli työ- ja elinkeinotoimisto ei ole työvoimapoliittisessa lausunnossaan todennut, että työmarkkinoilla ololle on työttömyysturvalain mukainen este.
Työllisyyspoliittinen lausunto annetaan tiedoksi maksatuksesta päätöksen tekevälle työttömyyskassalle tai kansaneläkelaitokselle työministeriöltä peräisin olevalla Ura-tietojärjestelmällä, mistä seurauksena ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan tai työmarkkinatuen maksaminen keskeytyy jo ennen kuin työttömyyskassa tai kansaneläkelaitos on ratkaisunsa tehnyt lausunnon perusteella.
Paluu Yleistä mielenterveydestä
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa