Sivu 1/1

Kilpirauhasen ongelmat

ViestiLähetetty: 23 Marras 2012, 09:13
Kirjoittaja hanna74
Onko kilpirauhassairauksia, tuntuu että aika monella joilla on mielenterveysongelmia on myös kilpirauhasongelmia, varsinkin vajaatoimintaa. Miten pärjäilette tautinne kanssa? ja mikä lääkitys?

Re: Kilpirauhasen ongelmat

ViestiLähetetty: 23 Marras 2012, 17:28
Kirjoittaja hanna74
Mulla siis kilpirauhanen alko mennä vajaatoiminnan puolelle kesällä. n. 1,5 kk sitten aloitettii Thyroxin. Lääkkeen nosto viä kesken. Jonkin verran kylmä ja hikipuuskat ja turvotus kasvoissa helpottanu.

Re: Kilpirauhasen ongelmat

ViestiLähetetty: 23 Marras 2012, 22:15
Kirjoittaja tavis09
Kilpirauhasen vajaatoiminta mulla alkoi lähes samoihin aikoihin kuin kaksisuuntaisen voimakkaammat oireet.Masennus,maniaoireet ym.Silloin iho kuivui ja tukka lähti ihan huomattavasti ja palelu,se oli paha.Nyt olen syönyt Thyroxinia varmaan kuutisen vuotta ja päätin tässä-kun paljon punariisistä puhutaan-kokeilla mitä tapahtuu jos jätän statiinit pois ja alan syömään punariisiä.

Kysyin lääkärin mielipidettä ensin ja hän sanoi ettei puolla eikä kiellä,kunhan muistan käydä mittauttamassa veriarvot jossain välissä.Nyt kun olen käyttänyt punariisiä vajaat 3kk,katsoin että on aika käydä labrassa.Ja kävinkin...saan tulokset ensi viikolla.Mielenkiintoista...

Ainahan voin aloittaa Thyroxinit uudelleen,jos niissä näkyy jotain negatiivista.

Kyseessä ei ole mitään sellaista että k.o lääkkeistä olisi jotain vaivaa,minulla on käytössä 10-11 lääkettä ja ajattelin hiukan keventää päivittäistä lääkearsenaalia jos se nyt yleensä onnistuu...saapi nähdä sitten ensi viikolla.

Re: Kilpirauhasen ongelmat

ViestiLähetetty: 23 Marras 2012, 23:30
Kirjoittaja hanna74
eiks statiinit oo kolestrolilääkkeitä? eikä tyroksiinia?

Re: Kilpirauhasen ongelmat

ViestiLähetetty: 24 Marras 2012, 14:15
Kirjoittaja tavis09
Auuuts...niin tottavieköön onkin!! Puhuin siis kahdesta eri asiasta...Thyroxin-lääkitys on päällä siis. :oops: Kolesterolilääkitystä ei,vaan se punariisi.