Se tulee kohti ja kovaa...

Ne huumorit, sanaketjut yms. Muista jättää pipo eteiseen kun astut tänne!

Valvoja: Reinikainen

Se tulee kohti ja kovaa...

ViestiKirjoittaja elollinen » 16 Touko 2016, 23:55

Kuva
Luontokuvaaja Lassi Kujala kohtasi karhun silmästä silmään Haminassa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 79906.html
Karhu tuli niin lähelle Lassi Kujalaa, että hän melkein kuuli eläimen hengityksen.
Haminan perjantaista lähtien jahdattu karhu oli vähällä juosta sunnuntaina kouvolalaisen luontokuvaaja Lassi Kujalan yli.

Kujala kohtasi nuoren karhun silmästä silmään Haminan Rantahaassa, jossa hän oli kuvaamassa lintuja.

– Olen karhuja kuvannut torneista, mutta ei ole koskaan ennen ollut tällaista kohtaamista, Kujala sanoo 37-vuotisesta kuvaajan urastaan.

Kujala oli makuualustalla kuvaamassa rantaniityllä lintuja. Hän muistaa, miten edessä pyöri kahlaajia. Muutama kuvaaja oli Kujalan taustalla. He olivat rantapenkalla pystyasennossa.

– Olin aika näkymättömissä makuualustalla vatsallani. Linnut lähtivät yllättäen karkuun ja ihmettelin, mikä niille tuli. Käännyin ja näin, että joku eläin tulee kovaa vauhtia.

Lassi Kujala luuli aluksi, että häntä kohti tulee koira. Pian hän äkkäsi, että sieltä onkin tulossa karhu. Samalla hän muisti, että Haminassa on pari päivää pyörinyt karhu.

– Ajattelin, että tässä on kyseinen yksilö. Se tulee kohti ja se tulee kovaa.

Lassi Kujala katseli, miten karhu lähestyi täyttä höyryä. Karhu ei kuitenkaan nähnyt Lassi Kujalaa. Se oli nähnyt muut rannalla olijat ja muutti suuntaa.

Lassi Kujala päätti, että hän kuvaa eläintä niin kauan kuin uskaltaa.

– Jossain vaiheessa törmäys näytti väistämättömältä ja siinä vaiheessa hyppäsin pystyyn. Karhu tuli vielä kymmenkunta metriä. Se oli jo sitten niin lähellä, että jo melkein hengityksen kuuli. Se oli siinä kymppimetrissä ja tuijotti minua. Se teki oman ratkaisun ja kääntyi ympäri.

Lassi Kujala sanoo, että hän ei missään vaiheessa pelännyt.

Nuori karhu pyörähti ympäri ja meni samoja jälkiä takaisin. Kujala kuvasi pakoon pötkimisen.

– Se oli niin lähellä, että ruutuun ei mahtunut muuta kuin sen pää.

Karhu pakeni toiseen suuntaan, jossa oli Kujalan auto ja omakotiasutusta. Kului kymmenen minuuttia, ja sitten Lassi Kujala näki karhun uudestaan. Karhu juoksi rantaniityllä, mutta meri tuli eläintä vastaan. Karhu kääntyi ympäri.

Lassi Kujala näki, kun poliisit ja miehet tulivat koirien kanssa karhun perässä. Aseita hän ei nähnyt.

– Eläimet olivat karjalan karhukoiria. Minun tietääkseni niitä käytetään karkotustehtävissä. Jos näin on, niin hatunnosto poliisille.

Lassi Kujala tuntee sympatiaa kontiota kohtaan.

– Se oli paniikissa oleva eläin. Sillä oli kuolemanpelko silmissä, kun se tuli kohti. Se oli hukassa. Ei se enää uhkaavalta näyttävältä, vaan eläimeltä, jolla oli henki kyseessä.

Lassi Kujala sanoo, ettei karhu siedä yhtään ihmisen hajua. Karhu oli shokissa ihmisen hajusta, äänistä, hälyistä.
"Pitäisi olla tikka. Saisi elantonsa takomalla päätään puuhun.:)"
Avatar
elollinen
Peruskäyttäjä
 
Viestit: 2807
Liittynyt: 30 Elo 2011, 15:36

Re: Se tulee kohti ja kovaa...

ViestiKirjoittaja possu » 25 Touko 2016, 11:23

Karhulla on ollut pentu tai pennut jossain lähellä. Siksi kannattaa aina vähän pälpättää ja lauleskella luonnossa liikkuessaan, että varoittaa siellä olijoita menostaan.

PS. Ehkä tuolla karhulla ei ollutkaan pentuja, vaan se oli vaan eksynyt.
possu
 

Re: Se tulee kohti ja kovaa...

ViestiKirjoittaja elollinen » 25 Touko 2016, 18:21

Mesikämmen-reppana on ollut paniikissa ja ryntäillyt päämäärättömästi ihmisen hajun ja koirien haukun pelästyttämänä. Toivottavasti saivat sen niin syvälle metsään, ettei tule enää ihmisten ilmoille.

Tässä karhu-uutisia lisää:
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2272625
23.5.2016
Karhu hyökkäsi maanantaina sika-aitaukseen Lieksassa Pohjois-Karjalassa, kertoo poliisi. Sikojen omistaja ampui karhun. Poliisi tutkii tapahtumaa metsästysrikoksena.

Aikuinen, noin 150–200 kiloa painava uroskarhu pääsi kahden villasian aitaukseen aidan yli ja raateli toista sikaa niin, että sika jouduttiin lopettamaan. Toinen sioista karkasi.

Tutkinnassa yritetään selvittää, oliko kiinteistön ja villasikojen omistajalla oikeus rikoslain mukaiseen pakkotilatekoon välittömän ja pakottavan vaaran torjumiseksi.

Villasika on alkujaan unkarilainen maatiasrotuinen sika.

Toinen karhu jouduttiin lopettamaan Lieksassa sunnuntaina, kun noin kaksi–kolmivuotias uros löydettiin näätäeläimille tarkoitetut pyyntiraudat etujalassaan. Eläin painoi vain noin 60 kiloa ja oli huonokuntoinen.

Näin keväällä karhut ovat talviunien jälkeen menettäneet painoaan runsaasti ja luonnollisestikin nälkäisiä. Silloin ne tulevat asutusten lähistölle , koska tietävät sieltä löytyvän ravintoa.
Luonnollisestihan henkeä uhkaavassa tilanteessa ampuminen on itsepuolustusta, mutta ensin on käytettävä varoituslaukauksia ym.
Ehkäpä näin tehtiinkin, tarina ei kerro .
"Pitäisi olla tikka. Saisi elantonsa takomalla päätään puuhun.:)"
Avatar
elollinen
Peruskäyttäjä
 
Viestit: 2807
Liittynyt: 30 Elo 2011, 15:36

Re: Se tulee kohti ja kovaa...

ViestiKirjoittaja elollinen » 25 Touko 2016, 18:41

Mikä ihmeen villasika?

Kuva

https://fi.wikipedia.org/wiki/Villasika
Villasika (mangalitza) on alkujaan unkarilainen maatiasrotuinen sika.[1] Se on rotuna lähes 300 vuotta vanha. Siat ovat siltä ajalta, kun ei ollut lämmitettyjä tiloja, vaan piti pärjätä ulkona. Villasika on suurikokoinen (200–300 kg), kiharakarvainen, hyvin terve ja karaistunut rotu. Nykyään maailmassa on jäljellä enää 200 punaista villasikaa, mustia on 1 200 ja vaaleita 600. Suomessa villasikoja on vain muutamalla tilalla.
Villasika voi elää vuoden ympäri ulkona, kunhan sillä on säänsuoja.
Ruokinnaltaan villasika ei eroa tavallisesta siasta muutoin kuin ruoan määrän suhteen. Villasika tulee toimeen huomattavasti vähemmällä. Jos villasikaa ruokkii kuten nykysikaa, se saattaa lihoa.
Emakon tiineys kestää 114–116 vuorokautta ja porsaita syntyy yleensä 6–8. Villasioilla on tavallisesti helpot synnytykset ja ne hoitavat hyvin jälkikasvunsa. Synnytyksen on tapahduttava talvella sisätiloissa, mutta jo parin viikon ikäisiä possuja voi alkaa ulkoiluttaa pieniä hetkiä kerrallaan. Villasiat kasvavat hitaammin kuin nykysiat. Sen kestää 12–14 kuukautta kasvaa saman kokoiseksi kuin tavallinen sika on puolivuotiaana.
Luonteeltaan villasika on lempeämpi ja rauhallisempi kuin tavallinen sika. Aktiivisimmillaan se on aamulla ja illalla.
"Pitäisi olla tikka. Saisi elantonsa takomalla päätään puuhun.:)"
Avatar
elollinen
Peruskäyttäjä
 
Viestit: 2807
Liittynyt: 30 Elo 2011, 15:36

Re: Se tulee kohti ja kovaa...

ViestiKirjoittaja elollinen » 17 Kesä 2016, 22:16

http://www.kaleva.fi/teemat/luonto/karh ... deo/730816 ( video löytyy linkin alta.)
LUONTO 16.6.2016 16:44 | PÄIVITETTY 17.6.2016 10:06 ANNA LEINONEN

Kuusamossa työskentelevillä rajavartijoilla oli keskiviikkoaamuna mieliinpainuva partiokeikka, kun itärajan tuntumassa olevilla pitkospuilla asteli vastaan karhu.

– Venäjän puolelta se lähti tulemaan. Seurasimme sitä avonaisen suon takaa muutaman minuutin ajan. Se oli noin 250 metrin päässä, kertoo partiossa ollut Kuusamon rajavartioaseman päällikkö, kapteeni Jyrki Säkkinen.

Karhu tallusteli kaikessa rauhassa Suomen puolelle ja päätyi rajavartioiden käyttämille pitkospuille. Eläin ei huomannut lainkaan rajavartijoita, ennen kuin he korottivat ääntään ja vihelsivät. Karhu oli silloin noin 40 metrin päässä.

Ihmiset huomattuaan karhu pyörähti ympäri ja lähti juoksemaan takaisin päin. Parin askeleen jälkeen eläin putosi pitkospuilta ja kurvasi rapa roiskuen takaisin Venäjälle.

– Ei se hirmuista kyytiä mennyt, vaikka juoksemalla menikin, Säkkinen kertoo.

– Aikuinen karhu se oli. Ihan hyvän kokoinen.

Säkkisen partiokaverilla oli mukana myös nuori rajakoira, kahdeksan kuukauden ikäinen saksanpaimenkoira. Se ei huomannut karhua ennen kuin se tuli näköetäisyydelle.

Kohtaaminen ei hirvittänyt

Karhulla on tunnetusti hyvä haju- ja kuuloaisti, mutta rajavartioiden olemassa oloa se ei huomannut ennen kuin lähietäisyydeltä.

– Tuuli puhalsi silloin lännestä. Me olimme menossa etelästä pohjoiseen. Eläin ei haistanut meitä, Säkkinen sanoo.

Keskiviikkona aamupäivällä oli myös varsin voimakas tuuli, minkä vuoksi karhu ei todennäköisesti kuullut tulijoita.

Vaikka itärajan tuntumassa liikkuu karhuja, ihmiset näkevät niitä harvoin. Säkkinen kertoo, että hän on kohdannut karhun työkeikalla kerran aikaisemmin. Tapaaminen metsän kuninkaan kanssa ei hirvittänyt.

– Sitä tietää niiden käyttäytymisen. Kun yksittäinen karhu tulee vastaan, se todennäköisesti väistää.

Niin teki keskiviikkona Suomen puolelle astellut yksilökin. Se tallusteli kaikessa rauhassa siihen asti, kun se näki ihmiset.

– Mieliinpainuvaa se oli. Harvoin pääsee ihastelemaan karhuja usean minuutin ajan, Säkkinen toteaa.

Juttuun lisätty maininta koira
sta 17.6.2016.
"Pitäisi olla tikka. Saisi elantonsa takomalla päätään puuhun.:)"
Avatar
elollinen
Peruskäyttäjä
 
Viestit: 2807
Liittynyt: 30 Elo 2011, 15:36


Paluu Ajanvietettä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron